Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

uk.wikipedia.org

Понеділок, 17 лютого 2014, 17:39

Шестеро кандидатів претендують на посаду директора Львівського театру ім. Лесі Українки

Сьогодні у Львівській міській раді відбулися публічні представлення кандидатів на посаду директора Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Шестеро претендентів на цю керівну посаду презентували комісії конкурсу свої бачення розвитку театру протягом наступних трьох сезонів.

Це вже другий етап конкурсу, на першому кандидати надсилали пакети необхідних документів.

Загалом до другого етапу було допущено восьмеро осіб, але двоє з них відмовились від конкурсу.

Зокрема беруть участь у конкурсі: Тетяна Імшенецька, Лідія Маковська, Андрій Сендецький, Роман Скоровський зі Львова, Віктор Гаврилюк з Херсона та Олексій Коломійцев з Харкова.

Двоє з претендентів приїхали з інших міст – з Херсона та Харкова. Серед бажаючих очолити театр – приватні підприємці, менеджери, художники і навіть оперні співаки.

У кожного з них була своя концепція розвитку театру – хтось ставив на репертуар, хтось на маркетинг, а хтось на залучення грандів та спонсорів, на розширення та удосконалення кадрів.

Звучали і варіанти залучати закордонних акторів та режисерів до співпраці, а також експериментувати з іншими видами мистецтва, залучати до вистав відомих художників, музикантів.

Деякі кандидати пропонували збільшити кількість вистав для дітей, а хтось ставив на авангардну сучасну драму, були й кандидати, які говорили про сучасне прочитання класиків української драматургії.

Під час презентацій звучали ідеї й про залучення акторів театру до організації міських свят, а також про гастролі театру в Україні та за кордоном.

Члени комісії, правда, були дуже вимогливими до конкурсантів і ставили чимало запитань під час презентацій – від етимології слова театр до конкретних кроків на посаді директора у перші дні, про графік роботи у театрі, тощо.

Запитання до кандидатів могли ставити і присутні в залі, зокрема цікавилися тими чи іншими моментами у кандидатів працівники даного театру.

За умовами конкурсу, 20 лютого відбудеться третій етап конкурсу – співбесіда з начальником управління культури Львівської міської ради Іриною Подоляк, яка прийматиме рішення щодо переможця. Напередодні вона отримала рекомендації експертів.

Нагадаємо, 13 січня було оголошено конкурс на заміщення посади директора Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки. Микола Лисюк, який перебував на цій посаді, вирішив не продовжувати контракт, який завершився 31 грудня 2013 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.