Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

http://loda.gov.ua

П'ятниця, 1 червня 2012, 12:57

Голова Львівської ОДА запросив Міністра культури на круглий стіл щодо спадщини Бориса Возницького

Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк запросив міністра культури України Михайла Кулиняка та мистецький актив Львівщини на круглий стіл для обговорення спадщини Бориса Возницького. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Костюк цілком поділяє позицію мистецького активу Львівщини щодо належного збереження культурної спадщини Бориса Возницького, зокрема, врятованих полотен Альтамонте, та переконаний, що ці полотна повинні належати Львівській картинній галереї, – зазначено у повідомленні.

Сьогодні, 1 червня, близько 30 львівських музейників пікетували Львівську ОДА з вимогою не передавати картини Альтамонте «Битва під Віднем» та «Битва під Парканами» в римо-католицький костел у Жовкві.

Частина музейників планує їхати до Жовкви, де, за попередньою інформацією, міністр культури Михайло Кулиняк має зустрітись з представниками міністерства культури Польщі.

Нагадаємо, раніше директор Львівської національної галереї мистецтв Борис Возницький розповідав, що картини відновлено у Польщі. Після виставки у Варшаві вони прибули до України. Також Возницький говорив, що в Олеському замку на Львівщині спеціально для розміщення відомої картини «Битва під Віднем» підняли дах, аби розмістити картину розміром 8?8 метрів. Вартість таких робіт – 300 тис. грн. «Битва під Парканами», за словами Возницького, мала б повернутися в Золочівський замок. Необхідні підготовчі роботи там було проведено значно раніше. Він нагадав, що відновлення двох картин тривали чотири роки. «Європа дала на це 4 млн. євро», – додав він.

Нагадаємо, директор Львівської галереї мистецтв, Герой України Борис Возницький загинув 23 травня у ДТП між селами Куровичі та Печенія Золочівського району Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.