Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сбу

newsradio.com.ua

Середа, 19 лютого 2014, 16:52

СБУ заявляє про проведення антитерористичної операції на території України

сбу

Служба Безпеки та Антитерористичний Центр України сьогодні прийняв рішення про початок проведення на території України антитерористичної операції.

Про це йдеться в заяві СБУ, опублікованій на сайті відомства.

Заяву підписав голова Служби Безпеки Олександр Якименко.

Події останньої доби в Україні засвідчили наростаючу ескалацію силових протистоянь та масове застосування зброї зі сторониекстримісько налаштованих угруповань.

"В багатьох регіонах держави захоплюються органи місцевої влади, структури міністерства внутрішніх справ, служби безпеки, прокуратури, військові частини, склади з боєприпасами. Горять приміщення судів, вандали нищать приватні помешкання, вбивають мирних громадян. Так, тільки за останню добу понад 1500 одиниць вогнепальної зброї і 100 тисяч набоїв, опинилися в руках злочинців", йдеться у заяві Якименка.

"Радикальні і екстремістські угруповання своїми діями несуть реальну загрозу життю мільйонам українців. Хочу зазначити, що рівень суспільної небезпеки який існує в Україні потребує залучення усіх суб’єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом", зазначив Якименко.

Як йдеться у заяві, до антитерористичної операції залучені Служба Безпеки України, Міністерство Внутрішніх справ, Міністерство оборони, Прикордонна Служба України, Центральні та місцеві органи влади.

"В державі запроваджуються заходи щодо посилення безпеки охорони громадського порядку та державного кордону", зазначив голова СБУ.

"Я вже поінформував Президента держави про рішення щодо проведення антитерористичної операції", резюмував Якименко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.