Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

ukr.obozrevatel.com

П'ятниця, 21 лютого 2014, 17:06

Рада проголосувала за повернення до Конституції 2004 року

верховна рада

Конституційною більшістю голосів Верховна Рада проголосувала за повернення до Конституції 2004 року.

"За" відповідне рішення проголосували 386 нардепів.

Згідно з Конституцією-2004, прем'єр-міністр України, міністр закордонних справ, міністр оборони та голова СБУ призначаються парламентом.

Президент України вносить до ВР кандидатуру на посаду прем'єр-міністра за пропозицією коаліції депутатських фракцій парламенту.

Рада також призначає на інші посади чиновників, але за пропозицією прем'єр-міністра, якому кандидатури представляє парламентська коаліція.

Рада призначає голову Державного комітету радіомовлення і телебачення,  Фонду держмайна та Антимонопольного комітету.

Конституція-2004 передбачає, що закон, який був прийнятий Радою конституційною більшістю голосів після подолання президентського вето, протягом 10 днів має бути підписаний Президентом або головою ВР та оприлюднений.

Водночас Конституція 2004 р. суттєво розширює обов'язки прокуратури. Так, прокуратура має право наглядати за виконанням свобод та прав громадянина і людини, дотриманням законів виконавчими органами та органами самоврядування, а також їх службовими і посадовими особами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.