Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

analytics.in.ua

П'ятниця, 1 червня 2012, 17:05

Панькевич переконаний, що виїзна сесія в Києві матиме кворум

Голова Львівської облради Олег Панькевич переконаний, що на позачергову сесію до Києва поїде достатня кількість депутатів, і буде кворум, - про це він повідомив сьогодні, 1 червня, в коментарі «Варіантам».

«Ми маємо досвід проведення виїзних сесій і у Львові, і в Києві. Ця сесія - особливий випадок, коли потрібно їхати до стін парламенту, де вирішують нашу долю», - сказав Олег Панькевич.

Письмову реєстрацію присутніх в Києві депутатів проводитимуть на вулиці.

Зазначимо, 5 червня депутати Львівської облради ініціюють проведення позачергової сесії біля стін Верховної Ради, аби не допустити ухвалення «мовного» законопроекту. Також Львівський КОД вирішив, що до Києва, має поїхати по 100 представників з кожної політичної сили.

Нагадаємо, 24 травня Верховна Рада завершила засідання, так і не проголосувавши за законопроект про мови, через бійку між депутатами - опозиція прорвалася в президію, щоб перешкодити його прийняттю.

Проектом закону "Про основи державної мовної політики" пропонується встановити офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких розповсюджена ця мова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.