Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Музика

032.ua

П'ятниця, 1 червня 2012, 17:37

У Львові розпочався Другий Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest

Сьогодні у Львові розпочався 2-й Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Протягом трьох днів на трьох сценах фестивалю виступатимуть зірки світового та українського джазу.

Відкривають сьогодні Alfa Jazz Fest українські гурти - ManSound та Пікардійська терція. Свої найвідоміші композиції групи виконують на сцені, що на Площі Ринок.

А на головній сцені, у Парку культури ім. Богдана Хмельницького, сьогодні ввечері виступатиме Кенні Гарретт та Рішар Бона. Перший - відомий саксофоніст, свого часу грав разом з самим Майлзом Дейвісом.

У Львові музикант виступить разом зі своїм квінтетом. Рішард Бона - відомий як бас-гіртарист, проте талановитий і як вокаліст, а також композитор.

На сценах фестивалю також виступатимуть такі зірки як Кассандра Вілсон, відома джазова співачка, композитор, володарка двох премій Grammy, Джон Патітуччі, бас-гітарист, контрабасист, Джино Ваннеллі, виконавець та композитор, який працює у стилях соул, поп-рок, джаз, фанк.

Ще одним знамениптим гостем фестивалю є Джон МакЛафлін, один з найкращих гітаристів світу за версією журналу Rolling Stone. Серед учасників Alfa Jazz Fest чимало інших відомих закордонних та українських виконавців.  

Окрім концертів, під час фестивалю буде вручено першу музичну премію Alfa Jazz Fest Award імені Едді Рознера. Переможцем стане відомий музикнат, який досягнув значного успіху і вплинув на розвиток світового джазу.

Також завтра, 2 червня, в рамках фестивалю відбудеться благодійний пробіг, в якому зможуть взяти участь всі бажаючі, зібран ікошти будуть передані на благодійні програми міста Львова.

На фестивалі буде також присутній головний спеціаліст відділу музики Бібліотеки Конгресу США Леррі Еппелбаум, який прочитає лекцію на тему "Джазові скарби Бібліотеки Конгресу США".

Детальніша програма - на сайті фестивалю.    

Нагадаємо, фестиваль Alfa Jazz Fest проходить вдруге у Львові і триває з 1 по 3 червня. Концерти відбуваютьяс на тьрох сценах - на Площі Ринок, Площі біля Палацу Потоцький та на головній сцені в Парку культури ім. Б. Хмельницького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.