Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Євромайдан у Львові

Вівторок, 25 лютого 2014, 16:59

Львівські активісти вимагають узгоджувати всі владні призначення з ними

Євромайдан у Львові

Громадськість Львова, серед представників якої – львівський Євромайдан та Варта 1, вимагають від виконавчої та законодавчої влади узгоджувати кожне призначення на керівні посади у Львові та Львівській області з Майданом  

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій сьогодні, 25 лютого. 

Нижче подаємо текст заяви: 

"Нові призначення у Львові – тільки після затвердження Майданом!

Події останніх місяців показали, що Майдан мудріший за політиків. Саме вольові рішення Майдану, прийняті всупереч залаштунковим домовленостям політичних лідерів, дозволили змінити владу в країні. Ми більше не дозволимо політикам вирішувати за нас.

Наша відповідальність перед загиблими й пораненими, перед усім народом, що повстав проти режиму Януковича – змінити країну на краще, контролювати владу та не допустити її повернення до ганебних практик минулого. Поки влада не пройшла очищення виборами, вона діятиме під суворим контролем єдиного справді легітимного органу народної влади – Майдану.

Ми вимагаємо від виконавчої та законодавчої влади узгоджувати кожне призначення на керівні посади у Львові та Львівській області з Майданом. Відтепер на кожного, хто хоче отримати місце у владі, чекає на щонедільному вічі співбесіда із справжнім роботодавцем – громадою. Чиновники, начальники регіональних управлінь і відомств повинні розповісти народові, ким були в минулому, які мають статки й чому претендують на високі посади. А також відповісти на запитання громадян. Після цього Майдан висловить довіру або недовіру кандидатові.

У разі, якщо новопризначений чиновник спробує проігнорувати співбесіду з Майданом, надасть неправдиву інформацію або вчинить негідно, він матиме справу з методами мирного ненасильницького спротиву, які передчасно відправили Януковича та його режим у небуття.

Чекаємо на всіх новопризначених високопосадовців області й міста Львова в найближчу неділю після їхнього призначення на народному вічі".

Запрошуємо всі самоорганізовані середовища, організації та спільноти протестного руху ставити свої колективні підписи під цією вимогою.

Львівський Євромайдан
Правий сектор
Ініціатива «Економічний бойкот регіоналів – Львів»
Варта 1
Мережа колективного захисту «Свої»
ГО «Українська справа»
Ініціатива No Pasaran Lviv
Ініціатива «Люстрація в Україні»

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.