Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кабмін

vinnitsaok.com.ua

Четвер, 27 лютого 2014, 12:36

Рада прийняла нову редакцію закону про Кабмін

кабмін

Верховна Рада України прийняла новий закон, який передбачає діяльність уряду відповідно до Конституції зразка 2004 року, парламентсько-президентської форми правління.

Про це пише "Голос України".

Депутати розглянули і прийняли за скороченою процедурою пакет законодавчих актів щодо приведення у відповідність із Конституцією України законів щодо діяльності органів центральної виконавчої влади для повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Автор законопроекту «Про Кабінет Міністрів України» Інна Богословська запропонувала прийняти його лише в першому читанні, оскільки цей закон ще потребує вдосконалення і, на її погляд, у законопроекті з’явилися небезпечні правки, скажімо, про неможливість звільнення прем’єр-міністра з посади за станом здоров’я, а також прем’єр перебирає багато повноважень президента, а багато повноважень уряду надається місцевим органам влади.

Натомість Павло Петренко («Батьківщина») запропонував не зволікати з прийняттям нової редакції закону про Кабмін, щоб надати новому уряду законодавче підґрунтя для діяльності, а вже потім прийняти необхідні зміни до цього закону. Микола Томенко («Батьківщина») запропонував до перехідних положень закону додати такий пункт – доручити до 25 травня 2014 року Верховній Раді внести зміни та доповнення до даного закону. Законопроект про Кабінет Міністрів було прийнято за основу та в цілому 313 голосами. «Верховна Рада проголосувала за законодавчий фундамент для відновлення діяльності органів виконавчої влади відповідно до Конституції», - сказав після голосування Олександр Турчинов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.