Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Шведа

Четвер, 27 лютого 2014, 19:18

Технічність даного уряду під великим знаком питання, – Шведа

Юрій Шведа

Політолог Юрій Шведа вважає, що уряд, призначений сьогодні Верховною Радою, є достатньо партійним і його технічність під великим знаком питання.

Про це він повідомив в коментарі Варіантам.

"Під поняттям технічного уряду розуміється уряд професіоналів, які не пов’язані з тими, чи іншими політичними організаціями, а обіймають посади виключно за своїми фаховими якостями. Зараз технічний уряд є найбільш бажаним. Відносно тієї ситуації у якій зараз опинилася держава, потрібно було б відкинути партійні амбіції та подумати, як стабілізувати ту складну економічну ситуацію у якій опинилася держава після уряди ПР", – заявив політолог Юрій Шведа.

На думку Юрія Шведи, кількість кандидатів та посади, які зайняли представники майдану не є достатньою, щоб формувати характер Уряду.

"Новобраний уряд є достатньо партійним. Я б назвав його урядом переможців, бо за великим рахунком це політичні сили, які були вчора в Опозиції ,привели до падіння режиму. Вони перейняли владу на себе та сформували уряд цілком партійний. Я бачу три складових даного уряду – Батьківщина, Свобода і незначні посади, ніби-то від Майдану.

Міністерства, які зайняли кандидати від Майдану не є ключовими і навряд чи будуть визначати характер Уряду. Це Уряд політичну відповідальність за який несе в першу чергу партія Батьківщина і Свобода.

Хоча, деякі кандидатури у складі Уряду є, як на мене, досить позитивними, як наприклад кандидатура міністра економіки. Павла Шеремети. Він достатньо відомий економіст із прогресивними підходами. Другий це Андрій – міністр закордонних справ Андрій Дещиця. Це людина, яка тривалий час працюєь на цій посаді і виявила справді громадянську позицію, щодо режиму Януковича. Але є призначення, які мені не до кінця зрозумілі", – додав Шведа.

"На щось радикальне цей уряд навряд чи сподвигнеться. Основним питанням і основною проблемою, яка стоїть зараз перед Урядом є питання вирішення соціально-економічної ситуації.та проблема пошуку коштів для того, щоб латати дири. Але у цьому полягає найбільша загроза. Всі попередні Уряди шукали грошей і отримали гроші, але питання у тому, як вони ними розпоряджалися і на що".

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада затвердила склад Кабінету Міністрів України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.