Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

крим

taksi.at.ua

П'ятниця, 28 лютого 2014, 10:53

Рада просить держав-гарантів гарантувати безпеку через ситуацію в Криму

крим

Верховна Рада України прийняла Постанову "Звернення Верховної Ради України до держав-гарантів відповідно до Меморандуму про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї".

Про це повідомила прес-служба парламенту.

Згідно з проектом Меморандуму, в обмін на ядерне роззброєння Україна  від 1994 року отримала гарантії своєї безпеки від Росії, Великобританії та США.

Верховна Рада висловила занепокоєння останніми подіями в Криму, у т.ч. інформацією про можливе зовнішнє втручання, що стало б прямим порушенням зобов‘язань за Меморандумом.

Рада нагадала Росії про терористичні угруповання, які діяли під російськими стягами, передислокації військ Чорноморського флоту, захоплення аеропортів.

Через Рада вимагає припинити від Росії кроки, які мають ознаки зазіхань на державний суверенітет і територіальну цілісність України, і відмовитися від підтримки сепаратизму в Україні у будь-якій формі.

Рада також закликала сторони-підписанти Меморандуму провести негайні консультації з Україною для зняття напруги.

Парламент вимагає від держав-гарантів підтримати здійснення Радою Безпеки ООН моніторингу ситуації в Криму. У разі ескалації вимагає від держав-гарантів домагатися негайних дій з боку ООН надати Україні допомогу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.