Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

tsn.ua

Середа, 19 березня 2014, 14:20

У Львові на вулиці Липинського невідомі знищують водойму

У Львові спеціалісти управління екології та благоустрою спільно з посадовцями міськради виявили несанкціонований спуск води та самовільні земляні роботи на водоймі, що на вул. Липинського, 27.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Такі дії є грубим порушенням вимог Водного кодексу України, зазначають в управлінні екології та благоустрою ЛМР

Згідно з даними паспорту на цю водойму, тип цієї водойми – став гідроакумулятивного призначення та одночасно технічна водойма, користувачем є ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод».

Гідрогеологічні характеристики водойми: довжина - 105,36 м, ширина – 34,62м, площа водного дзеркала - 0.28 га.

З метою припинення несанкціонованих дій та встановлення і притягнення до відповідальності винних, визначення розміру шкоди, завданої довкіллю, для подальшої її стягнення з винних, управління екології та благоустрою ЛМР відповідно до ст. 19 Водного кодексу України, звернулось з відповідним зверненням до Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Також очікується прийняття на сесії Львівської міської ради проект ухвали «Про затвердження водних об’єктів на території м. Львова». Ця ухвала спрямована на попередження та усунення забруднення поверхневих водних об'єктів, в тому числі від засипання для ймовірної подальшої забудови території водного об’єкта, відтворення водних ресурсів і гарантування безпечних умов водокористування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.