Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

соляна шахта

zakarpattya.net.ua

П'ятниця, 21 березня 2014, 16:06

На Дрогобиччині створять соляну лічницю

соляна шахта

У Дрогобицькому районі буде створено унікальну лічницю на базі соляної шахти у Стебнику.

Про це повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

Стебницька шахта, в якій планується відкрити лікарню, існує понад 160 років, повністю безпечна – відсутній метан, радіаційний фон не підвищений. За всі останні роки тут не відбулося жодних руйнувань, жодних притоків води.

Шахта розташована за два кілометри від центру Трускавця, а це даватиме можливість пацієнтам санаторіїв Трускавця поєднувати бальнеологічне лікування зі спелеотерапевтичним.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Ростислава Ступницького: «Сподіваємось, що тісна співпраця ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал» та Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА при залученні Стебницької міської лікарні, де можна створити стаціонарне відділення для лікування пацієнтів за допомогою спелеотерапії, дозволить отримувати унікальні результати».

Наразі науковці продовжують опрацьовувати дані, отримані при дослідженні підземних виробок, а також планують розпочати розробку техніко-економічного обґрунтування облаштування спелеолікарні.

 



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.