Варіанти,  24 березня 2014

Святослав Максимчук і "Берестечко" Ліни Костенко

Святослав Максимчук

Святослав Максимчук представляє диск з записом поеми Ліни Костенко "Берестечко".

Відеофрагменти з презентації диску з записом поеми Ліни Костенко "Берестечко" у виконанні актора Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької, народного артиста України Святослава Максимчука.

Презентаційна учта Святослава Максимчука в колі друзів та шанувальників вшановує поему Ліни Костенко, пригадує приємні спомини, читає саму поему, читає вірші Тараса Шевченка і возносить таланти на необхідні вершини.

Друзі та шанувальники учтиво вітають Святослава Максимчука з презентацію нового диску, згадують веселі та сумні історії, співають многая літа і навіть пропонують відправити народного артиста України з віршами Тараса Шевченка до Путіна, бо може б те стерво отямилось.

Отож, любий читачу, слухачу та глядачу перед Тобою 9 фрагментів з презентації Святослава Максимчука.

Актора, артиста та громадянина.

Фрагмент перший, де Святослав Максимчук презентує диск, читає поему, розповідає про свої зустрічі з Ліною Костенко та надає слово Якиму Гораку, який розповідає про новизну "Берестечка" від Святослава Максимчука.

У бонусі – скрипаль Ігор Муравйов.

Фрагмент другий, де Зиновій Суходуб про життя та безсмертя Берестечка, жіноче писання поеми Ліни Костенко, повноту її енергії, герметизацію її болю та теплу енергію Святослава Максимчука.

Фрагмент третій, де учениця Святослава Максимчука Ліна Підцерковна читає вірш Ліни Костенко "Іма Сумак".

Фрагмент четвертий, де Роман Горак нарікає на зухвалих львівських паплюжників Ліни Костенко та поліглотних франкофестів Івана Франка.

Фрагмент п'ятий, де Борислав Рибак розповідає про те, як москальські апаратчики плакали над нічними читаннями Святослава Максимчука та пропонує відправити народного артиста України з віршами Тараса Шевченка до Путіна, бо може б те стерво отямилось.

Фрагмент шостий, де Святослав Максимчук читає вірш Тараса Шевченка "Осії глава XIV" (Подражаніє).

Фрагмент сьомий, де Святослав Максимчук читає вірш Тараса Шевченка "Не нарікаю я на Бога".

Фрагмент восьмий, де Володимир Парубій розповідає про активну громадянську позицію Святослава Максимчука.

Фрагмент дев'ятий, де співаються многая літа Святославу Максимчуку та Ліні Костенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.