Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

http://novynar.com.ua

Вівторок, 5 червня 2012, 16:37

Прикордонники Львівського загону затримали у ПП «Рава-Руська» 3 вантажівки, радіаційний фон яких перевищував норму

Прикордонники Львівського загону у пункті пропуску «Рава-Руська» на в’їзд в Україну затримали 3 вантажні автомобілі марки «Сканія». Прилад радіаційного контролю «Тера» показав перевищення норми гамма-випромінювання поблизу даних транспортних засобів. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

 

У цьому ж пункті пропуску затримали ще й автомобіль «Даф» з вантажем вогнетривких блоків. Його радіаційний фон перевищував  допустиму норму  майже в два рази. Дані транспортні засоби з метою прийняття щодо них правового рішення було затримано.

Наразі вирішується питання про повернення їх на територію Польщі.

Крім того, напередодні вихідних у пункті пропуску «Ужгород» на в’їзд в Україну прибув вантажний автомобіль «Вольво» української реєстрації. Під час проїзду до місця прикордонно-митного оформлення спрацював прилад радіаційного контролю «Янтар». Прикордонники вивели транспортний засіб із загального потоку на майданчик для авто з небезпечними вантажами.

У ході первинної перевірки, проведеної прикордонниками та працівниками екологічної служби із застосуванням приладів радіаційного контролю, було підтверджено факт перевищення встановленої норми гамма-фону. Згідно з товаросупровідними документами вантаж перевозився із Італії. За висновком екологічної інспекції дане перевищення допустимих рівнів випромінювання є порушенням норм чинного законодавства України, тому автомобіль з вантажем не буде пропущено на територію України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.