Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

україна-польща

tsn.ua

Середа, 26 березня 2014, 10:49

149 українців звернулися до Польщі за статусом біженця

україна-польща

Громадяни України склали у Польщі 149 заяв про надання статусу біженця.

Про це повідомляє Польське радіо.

Тим часом, Управління у справах іноземців Польщі заспокоює: Польща впорається з прийняттям біженців з України.

Минулої п’ятниці до країни над Віслою прибуло 32 особи з Криму.

«Загалом кількість українців, які прагнуть отримати статус біженця, невелика», – повідомила Польському радіо прес-секретар Управління у справах іноземців Ева Пєхота: – Зробилося дещо шуму довкола цього. Я розумію, роль мас-медіа – інформувати суспільство. Натомість 32 особи, які прибули – це не є якась величезна група, з якою ми не можемо впоратися. З початку року до 9 ранку 24 березня громадяни України склали у Польщі 149 заяв про надання статусу біженця. І якби ми порівняли це з іншими прибулими, які здебільшого приїжджають до нас з Чеченії, то там ми маємо майже 750 клопотань, – каже Ева Пєхота.

Люди, які чекають на надання статусу біженця в Польщі, можуть скористатися 12 відповідними центрами. Прибулі з-за кордону можуть отримати допомогу у вигляді грошей на харчування і на проживання на власний розсуд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.