Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

http://obozrevatel.com

Вівторок, 5 червня 2012, 17:28

Янукович підписав закон про збільшення матеріальної допомоги випускникам-сиротам

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 4675-VI «Про внесення зміни до статті 8 закону України» Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» (щодо матеріальної допомоги). Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

Закон вносить зміни в закон України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», якими встановлюється, що випускники навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечуються за рахунок навчального закладу або відповідної установи органу праці та соціального захисту населення одягом і взуттям, а також одноразовою грошовою допомогою в розмірі мінімум 6 прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.

На сьогоднішній день, згідно з відповідним законом, одноразова матеріальна допомога складає 2 прожиткових мінімуми, що йде в розріз з іншими законодавчими нормами, в тому числі і законом про держбюджет 2008-2011 рр., який передбачає матеріальну допомогу у розмірі 6 прожиткових мінімумів. Така неузгодженість законодавства не дозволяла профільному міністерству виконувати норми закону про держбюджет. Підписаний закон покликаний зняти неузгодженість законодавства, що регулює питання забезпечення випускників з числа дітей-сиріт.

Нагадаємо, Верховна рада України прийняла відповідний законопроект 15 травня цього року. До цього Кабінет міністрів України своєю постановою № 269 від 5 квітня 2012 р. збільшив суму одноразової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку з 1 тис. 590 грн. в 2011 р. до 1 тис. 810 грн. в 2012 р.

За словами віце-прем'єр-міністра України, міністра соціальної політики Сергія Тігіпко, на сьогоднішній день в Україні 95 тис. 545 дітей-сиріт. Знаходяться в сімейних формах 73,57 тис. дітей (76%), ще 21 тис. 975 - в інтернатах. За даними Держстату, в Україні в 2011 р. кількість усиновлених дітей зменшилась на 449 осіб - до 4 тис. 416 проти 4 тис. 865 чоловік в 2010 р.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.