Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гроші

grim.in.ua

Середа, 26 березня 2014, 14:35

У Львові підполковник армії присвоїв майже мільйон гривень

гроші

Галицький районний суд м. Львова вирок підполковнику військової частини Державної спеціальної служби транспорту, який, зловживаючи службовим становищем, заподіяла збитків бюджету на суму понад 900 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Західного регіону України
з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Впродовж 2009 – 2012 років підполковник на підставі судових рішень, які були винесені в інтересах військовослужбовців на основі підроблених позовних заяв від їх імені, стягнула з рахунків частини 979 тисяч гривень бюджетних коштів і перерахувала на власний картковий рахунок.

За цим фактом було розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 410 (викрадення іншого військового майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

У ході розслідування з підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості, за якою він повністю визнав свою провину у вчиненні кримінальних правопорушень та відшкодував 95 % завданих збитків.

Суд «угоду про визнання винуватості» затвердив та призначив обвинуваченому покарання у виді 5100 гривень штрафу та позбавив звання "підполковник" на 5 років.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.