Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Сех

П'ятниця, 28 березня 2014, 14:30

Суд спростував інформацію, що Сех займається незаконним бізнесом, – Свобода

Ірина Сех

Голова Львівської обласної організації ВО «Свобода» Ірина Сех у суді довела, що звинувачення на її адресу та її рідних про начебто незаконне ведення бізнесу є наклепом.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Зокрема, Івано-Франківський міський суд визнав недостовірною і такою, що завдає шкоди гідності й діловій репутації, інформацію, опубліковану в статті «Дубові справи опозиції» в газеті «Дзвони Нації» та поширену у червні 2012 року громадською організацією «Поклик Нації».

У постанові йдеться, що поширені відповідачем твердження не відповідають дійсності, мають явно наклепницький характер. «Відповідачі не мали жодних підстав для поширення негативної інформації… ні у вигляді рішень судів, ні офіційних повідомлень правоохоронних органів чи інших державних органів про виявлення випадків порушення позивачем чи її чоловіком норм законодавства у сфері заготівель чи торгівлі лісом», – йдеться в рішенні. Представлені відповідачем роздруківки інтернет-версій інших газет та сайтів суд не взяв до уваги як докази.

Суд зобов’язав засновника газети впродовж десятьох днів від набуття чинності рішення спростувати недостовірну інформацію стосовно Ірини Сех у газеті «Дзвони Нації».

Суд також постановив стягнути із засновника газети громадської організації «Поклик Нації» витрати на судовий збір у розмірі 214 грн 60 коп.

Нагадаємо, що в жовтні 2012 року Ірина Сех подала до суду на громадську організацію "Поклик Нації", зареєстровану в Івано-Франківську, яка є видавцем газети "Дзвони Нації", та на автора статті, в якій містилася наклепницька інформація, спрямована проти кандидатів у народні депутати від ВО "Свобода", зокрема, проти Ірини Сех.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.