Варіанти,  31 березня 2014

Культурні варіанти на тиждень

У щотижневому огляді культурних подій – концерти, виставки, презентації книг, вистави і не тільки. 

Понеділок, 31 березня

Виставка Пієта. Музей скульптури І.Г.Пінзеля (пл.Митна, 2)

Виставка присвячена Героям Небесної Сотні. На виставці будуть представлені роботи майстрів 17-20 ст. з колекції Львівської галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького.

Концерт Французька весна у ЛьвовіЛьвівська філармонія, 19:00

Сольний концерт піаністки, випускниці Паризької консерваторії Наталі Кудрицької. Програма, яку Наталія виконає на концерті, присвячена французькій музиці.

Зокрема звучатимуть твори Жана-Філіпа Рамо, Аделя Деко, а також твори Бетховена.

Під час концерту прозвучать також Вечори, освітлені миготінням каміна французького композитора, імпресіоніста у музиці Клода Дебюссі.

Фільм Барака. Львівський палац мистецтв, 19:00

Фільм, створювався протягом 14 місяців у 24 країнах. Автори фільму використовують невербальні засоби для розповіді про планету Земля, її природу та людей.

У відеоряді, що супроводжується етнічною музикою, співіснують кадри міських нетрів і чудових ландшафтів, ритуальних танців примітивних племен і людських потоків мегаполісу, концентраційних таборів та стародавніх храмів.

Барака — це старовинне персидське слово – зі значенням «благодіяння», «блаженство».

Вівторок, 1 квітня

Відкриття виставки Дія Практична Віталія Шупляка. Галерея Detenpyla, 19.00

Методом перформативної дії є перенесення землі з одної локації в іншу. Дія існує в конкретному просторі і в конкретному часі, тільки за участі автора. Де процес перенесення – результат реакції на те що відбувається.

Це спрооба здіснити дію, внаслідок якої будь-який предмет набуває значення художнього об’єкта. Даний проект – про практичність в мистецтві.

Галерея Detenpyla працює за телефонним дзвінком: для зручності бажаючим відвідати галерею потрібно зателефонувати або написати листа та домовитись про зустріч.

Detenpyla Gallery. email: detenpyla-gallery@ukr.net, тел.: 0935129544, 0639407881

Віталій Шуптяк – закінчив відділ сакрального мистецтва Львівської академії наук, а згодом, Академія образотворчих мистецтв у Гданську (відділ живопису). Працює переважно з сакральним мистецтвом. Пройшов минулого року курс у Школі перформансу під час фестивалю Дні мистецтва перформанс.

Благодійний концерт гурту Миклухо Маклай. Арт-кав’ярня «Квартира 35». 21.00

Миклухо Маклай – гурт, що практикує різного роду традицію чоловічого співу. Концерт присвячено Небесній Сотні і всім полеглим за Україну. Зібрані кошти будуть передані для допомоги потерпілим на Майдані.

Склад гурту: Андрій Селецький, Олесь Каліновський, Юрко Римар, Роман Михайлюк, Ярослав Федорчук, Роман Птах та інші.

Фільм Недитячі ігри

Кінотеатр Копернік, Сеанси: 21:00

Кінотеатр Сокіл. Сеанси: 17:00, 18:30, 20:00

За кілька місяців до народження дитини, вони вирушають до Мексики на відпочинок. Все йде чудово, до моменту коли подружжя помічяє, що навколо зовсім немає дорослих.

Все місто населене тільки дітьми, які перетворюють довгоочікувану відпустку молодої пари на пекло.

Читання п’єси Свиняча печінка. Львівський академічний театр ім. Л. Курбаса,  18.00

У межах проекту Театр сучасного драматурга відбудеться читання та обговорення п’єси Сашка Брами Свиняча печінка.

Читатимуть актори Театру ім. Л. Курбаса.

Середа, 2 квітня

Мультфільм Ріо 2

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:15, 11:15, 13:15, 16:15, 18:15, 20:15; (3D): 10:00, 10:30, 12:30, 14:45, 16:45, 18:45

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси: 10:30, 12:20, 14:10:

Голубчик та Перлинка – солідне подружжя, що виховує трьох милих діточок на околиці сонячного Ріо-де-Жанейро.

Їх старша донька Карла дуже любить музику, молодша Біа – неймовірно розумна дівчинка. Єдиного сина щасливого подружжя звати Тьяго і він обожнює пригоди.

Перлинка переконує усіх в тому, що дітям необхідно побачити життя справжніх вільних птахів.

Дружня та галаслива компанія відправляється у ризиковану подорож до берегів річки Амазонки. Вони ще не знають, що Найджел досі живий та чекає не дочекається як би хитріше спланувати помсту родині блакитних папуг.

Соціальна акція Львів у блакитному!

2 квітня увесь світ відзначає Міжнародний день інформування про аутизм. Львів вперше до міжнародного руху.

2 квітня люди на всій планеті, ті, хто має бажання показати свою толерантність до аутистів, носитимуть одяг блакитного або синього кольору.

Надінь синій светр чи взуй блакитні кеди, зав’яжи блакитну краватку чи пофарбуй на синє нігті, витягни з шафи джинсовий жакет чи, зрештою, візьми зі собою блакитну парасольку.

Четвер, 3 квітня

Фотовиставка Просто Трохи Інші. Арт-кав’ярня «Квартира 35»

Серія «Просто Трохи Інші» – це портрети дітей-аутистів, зроблені молодими львівськими фотографами у середній загальноосвітній школі-інтернаті «Довіра».

Саме там діти з таким діагнозом можуть отримати повну середню освіту. Експозиція триватиме до Великодня.

Відвідувачі «Дзиґи» матимуть можливість зробити благодійний внесок, оплативши відповідний пункт у рахунку або залишивши гроші в скриньці.

П’ятниця, 4 квітня

Відкрита лекція «Поневолений і визволений розум: польські письменники стосовно комунізму». Центр гуманiтарних дослiджень (вул. Саксаганського 1/100), 18:00.

Під час лекції письменника Остапа Сливинського розглядатимуться питання ідеологічної напруги, свободи думки крізь призму конкретних біографій: Чеслава Мілоша, Єжи Анджеєвського, Тадеуша Боровського, Анджея Куснєвича, Константи Ільдефонса Ґалчинського, Віслави Шимборської.

Гич Оркестр презентує Цілий альбом. Міський палац культури ім.Г.Хоткевича, 20.00

Гич Оркестр зі Львова делікатно грає екстравагантну музику, співає пісні несправедливо призабутих українських поетів й активно переосмислює народну творчість.

Гурт шанує традицію, але при цьому його музика народжується у радості експерименту.

Фестиваль Японська весна у Львові

Фестиваль організовує Українсько-Японський Центр НТУУ «КПІ» за підтримки Посольства Японії в Україні та Львівської Міської Ради. Головний партнер – ГО «Форум видавців» .

4 квітня. Лекція «Конкурентні моделі менеджменту: японська філософія КАЙДЗЕН»Львівська бізнес-школа УКУ, 16:00

Виступ на японських барабанах, гурт ЦУНАҐАРІ ТАЙКО (Франція). Перший український театр для дітей та юнацтва, 19:00

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.