Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

gk-press.if.ua

Середа, 6 червня 2012, 10:16

Львівська прокуратура порушила кримінальну справу відносно працівника Львівської міськради, який розтратив 202 тис. грн. з міського бюджету

Прокуратура Залізничного району м. Львова порушила кримінальну справу відносно працівника управління капітального будівництва Львівської міської ради, який допустив незаконне розпорядження коштами з міського бюджету на суму 202 тис. грн. (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Львова.

 

З’ясовано, що за результатами проведених процедур закупівель  між вказаним підрозділом Львівскьої міськради та приватним підприємством  укладено договір на проведення робіт з добудови однієї із середніх загальноосвітніх шкіл. Однак  при цьому підрядниками та замовниками внесено недостовірні відомості щодо обсягів виконаних робіт, що призвело до незаконної виплати вказаних коштів.

Наразі досудове слідство у цій справі триває.

Дотримання бюджетного законодавства й надалі залишається на особливому контролі органів прокуратури міста Львова.

Крім того, органи прокуратури м. Львова виявила такожнепоодинокі факти порушень вимог чинного законодавства про державні закупівлі у діяльності розпорядників коштів міського бюджету.

Зокрема, у тендерній документації окремими  замовниками не зазначається інформація про необхідні технічні, функціональні та якісні характеристики  предмета закупівлі. У багатьох випадках розпорядниками державних коштів не відхиляються пропозиції учасників торгів, які суперечать вимогам законодавства про закупівлі та документацію конкурсних торгів.   

До прикладу, прокуратура Сихівського району м. Львова виявила порушення законності у проведенні  процедури закупівель щодо  надання послуг з харчування дітей  деяких загальноосвітніх шкіл вказаного району.

Зокрема, учасники конкурсних торгів не подали документів, які б засвідчували їх досвід виконання аналогічних договорів, наявність необхідного обладнання та працівників відповідної кваліфікації. Водночас членами комітету конкурсних торгів навчальних закладів не надано належної оцінки таким фактам, а пропозиції учасників не відхилено. 

На усунення виявлених порушень прокурорами міста і районів Львова внесено 7 подань до структурних підрозділів Львівської міської ради, а також підприємств, установ та закладів, які є розпорядниками коштів місцевого бюджету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.