Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

dzyga.com

Середа, 2 квітня 2014, 20:49

Фотовиставку до Міжнародного дня аутизму відкрили у Львові

В культурно-мистецькому центрі Дзиґа до Міжнародного дня інформування про аутизм відкрили виставку «Просто трохи інші»  фотографа Кості Бєглова . 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Мета даного проекту – привернути увагу до потреб людей з аутизмом. Фотограф провів фотосесію з учнями середньої загальноосвітньої школи-інтернату «Довіра», які не тільки позували, а й самі фотографували.

У Дзизі на разі представлено портрети дітей з аутизмом, а от їхні роботи будуть експонуватись у Львівському палаці мистецтв.

Понад 60 фотографій буде представлено на  цій виставці, яку відкриють 30 квітня.

За словами Кості Бєглова, фотографують ці особливі діти за всіма правилами фотографії, хоча більшість з них вперше тримали фотоапарат в руках.

Відвідувачі Дзиґи матимуть можливість зробити благодійний внесок, оплативши відповідний пункт у рахунку або залишивши гроші в скриньці.

Зібрані під час серії акцій "Просто Трохи Інші" кошти спрямують на облаштування спортивного майданчика у школі «Довіра» та на інші потреби інтернату.

Нагадаємо, сьогодні у світі відзначають Міжнародний день аутизму. У Львові сьогодні відбувся флешмоб на підтримку людей з аутизмом.

Також у межах проекту «Львів у блакитному» 10 квітня, о 18.30 в антикафе CoMMuna відбудеться лекція на тему аутизму, яку проведе відомий психотерапевт Олег Романчук.

А 26 квітня на території офісу Видавництва Старого Лева (вул. Лемківська, 15-а, р-н Палацу культури ім. Хоткевича) відбудеться Гаражний Розпродаж, під час якого можна буде придбати книги за видавничими цінами, фотографії проекту Просто Трохи Інші, а також отримати автограф улюбленого автора та послухати добру музику.

За офіційною інформацією, у Львові зареєстровано 198 дітей з аутизмом, за неофіційною – їх значно більше. Школа-інтернат «Довіра» може забезпечити навчання тільки 60 учням. У Львові майже немає можливостей працевлаштувати людей з аутизмом після закінчення школи.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.