Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

газвидобування

wfae.org

П'ятниця, 4 квітня 2014, 10:29

Міненерговугілля просять відновити Львівську філію ПАТ "Укргазвидобування"

газвидобування

Міністерство енергетики та вугільної промисловост може повернути статус окремої філії ГПУ «Львівгазвидобування».

З відповідним запитом до Міненерговугілля звернулася голова Львівської ОДА Ірина Сех, передає прес-служба ОДА.

За словами голови ОДА, на території Львівської області свою виробничу діяльність з видобутку природного газу здійснювало газопромислове управління "Львівгазвидобування", як самостійний підрозділ ДК «Укргазвидобування».

Однак, 1 квітня 2011 року без будь-яких погоджень з облдержадміністрацією ГПУ «Львівгазвидобування» було ліквідоване, а натомість створено Львівське відділення ГПУ «Полтавагазвидобування».

«Ліквідація ГПУ «Львівгазвидобування» мала багато негативних наслідків, та основне – область на три роки втратила частку консолідованого податку на прибуток підприємства (понад 6 млн. грн.), а також втратить у 2014 році понад 30 млн. грн. зі сплати єдиного соціального внеску. До того ж за період керівництва ГПУ «Полтавагазвидобування» видобуток газу зменшився на 4,8%.
Враховуючи те, що сьогодні в Україні стоїть завдання збільшувати видобуток власного газу, просимо про відновлення окремої філії ПАТ «Укргазвидобування», – йдеться у зверненні голови ОДА до Міністра.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.