Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

одеса-броди

eastbook.eu

П'ятниця, 4 квітня 2014, 11:10

Україна та Польща відновили переговори про трубопровід Одеса-Броди

одеса-броди

Українська сторона відновила розмови з Польщею на тему проекту трубопроводу Одеса–Броди. 

 

Про це повідомив Міністр енергетики України Юрій Продан, передає Польське радіо.

За словами Продана, будівництво цього трубопроводу завершено 2001 року. Проте, досі ним не транспортувалася нафта у запланованому напрямку, тобто з півдня на північ, а навпаки. Цей маршрут використовували, зокрема, російські фірми. Причиною було, між іншим, те, що трубопроводу не добудовано на польському боці, до місцевості Адамово.

«Сьогодні ми відновили переговори для того, щоб польська сторона була зацікавлена в комерціалізації цього проекту», – заявив міністр енергетики України Юрій Продан.

Україна також веде розмови з Варшавою, Будапештом і Братиславою про постачання газу. Купівля російського пального на європейських ринках була б дешевшою, ніж безпосередньо від Ґазпрому.

Нагадаємо, нафтопровід Одеса — Броди нафтогін, побудований між містом Одеса на Чорному морі і містом Броди у Львівській області, де приєднанний до нафтогону «Дружба». Нафтогін будувався протягом 1996 — 2001 років. Після завершення будівництва нафтогін три роки не використовувався, після чого було прийнято рішення щодо використання його в реверсному режимі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.