Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

нарколабораторія

today.pl.ua

П'ятниця, 4 квітня 2014, 16:00

Біля центра Львова виявили підпільну нарколабораторію

нарколабораторія

Правоохоронці викрили підпільну нарколабраторію у житловому будинку біля центру Львова та вилучили 35 «кубів» прекурсору та продукту, з якого можна було виготовити близько 70 доз наркотиків.

 

Про це повідомило ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Зокрема, правоохоронці Личаківського райвідділу міліції Львова провели санкціонований обшук у квартирі, де проживали троє осіб: син, студент одного з львівських вищих навчальних закладів, його мати та вітчим.

Під час обшуку, правоохоронці вилучили велику кількість хімічних речовин, серед яких отруйні, легкозаймисті та навіть вибухові, а також колби, пробірки, спеціальні охолоджувачі, термометри та багато іншого обладнання для виготовлення наркотичних речовин.

«Виготовляв наркотики 29-річний чоловік, котрий мав спеціальні знання, пройшов курс органічної хімії і додатково займався в хімічному гуртку.  Найстрашніше, що багато речовин та реактивів, що використовувались у процесі виготовлення, були отруйними і навіть вибухонебезпечними, тобто, мешканці будинку перебували у постійній небезпеці» - розповів начальник сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Личаківського райвідділку міліції Львова, підполковник міліції Олексій Торопчин.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.