Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

рейдери

tsn.ua

Понеділок, 7 квітня 2014, 13:15

В Україні набрав чинності "антирейдерський" закон

рейдери

28 березня 2014 року вступив в силу Закон №642-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання діяльності юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців».

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Закон спрямований на врегулювання основних аспектів протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств.

Відтак, Законом введена, зокрема, кримінальна відповідальність осіб за наступні дії:

- підробка документів, які подаються для державної реєстрації юридичної особи, карається штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500-17 000 грн.) або арештом на строк від 3 до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

За повторно вчинені дії за попередньою змовою групою осіб або службовою особою з використанням свого службового становища – штраф від 1 000 до 2 000 НМДГ (17 000-34 000 грн.) або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого;

- протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації, у тому числі частками, акціями, паями їх засновників, учасників, акціонерів шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених або викрадених документів, печаток, штампів карається виправними роботами на строк до 2-х років або обмеженням волі на строк до 3-х років, або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або поєднані з насильством, що не є небезпечним для життя і здоров’я, або з пошкодженням чи знищенням майна караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Ті самі дії, вчинені службовою особою з використанням службового становища або якщо вони заподіяли велику шкоду чи спричинили інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У разі виявлення державним реєстратором змін в Єдиному державному реєстрі, які були внесені після винесення рішення судом щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, він зобов’язаний негайно повідомити про це суд.

Суд зобов’язаний прийняти додаткове рішення про скасування також цих реєстраційних дій. Після цього державний реєстратор протягом 2-х робочих днів скасовує всі внесені зміни в Єдиному реєстрі та в той самий день повідомляє про внесення таких записів органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України.

У разі порушення порядку проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця державний реєстратор нестиме адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 340 до 680 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.