Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

міліція

tsn.ua

Понеділок, 7 квітня 2014, 17:06

Міліція намагалася обшукати помешкання активіста "Автономного опору" нібито через пограбування

міліція

Вчора, 6 квітня, у помешкання активіста «Автономного Опору» Ореста Залипського завітали працівники карного розшуку та Личаківського райвідділу міліції з ухвалою суду на обшук його квартири.

Про це повідомляє "Автономний опір".

За словами активістів, Ореста Залипського підозрюють у пограбуванні, яке нібито трапилося півроку тому. Активісти також повідомили ухвала суду на обшук квартири була написана неправильно.

"Сам факт того, що міліція з’явилась з обшуком аж за півроку після пограбування вже є підозрілим. В ухвалі суду вказано, що потрібно обшукати житло та підсобні приміщення (гараж, автомобіль, підвал, горище), власником яких є Орест Залипський. Проте жодного з вищеперечислених об’єктів у власності Ореста немає, ухвала суд написана неправильно, тому обшуку не могло бути", повідомили у "Автономному опорі".

Врешті, на місце почали прибувати громадські активісти та журналісти, і міліціонери пішли геть. 

"Ми вбачаємо у цьому факт політичних переслідувань за допомогою абсолютно сфальшованого та безглуздого кримінального провадження", заявляють активісти.

Активісти повідомили, що Орест Залипський є ініціатором регулярних акцій з порятунку червонокнижних орлів та декоративних голубів, які приносять по 200 тис. грн. прибутку в місяць з одного птаха, а відповідно «капають» в кишеню і «правоохоронним» органам, які «кришують» такий бізнес.

"Також «Екологічний Опір» активно протестує проти вирубки лісів, до якої причетна нинішній губернатор Львівщини Ірина Сех. Саме така діяльність є причиною спроби залякати незалежних активістів", зазначають у "Автономному опорі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.