Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

image.tsn.ua

Середа, 6 червня 2012, 12:20

СБУ викрила махінації службовців ДП «Львіввугілля»

СБУ викрила факт розтрати державних коштів службовими особами ДП «Львіввугілля», а також викрила протиправний механізм незаконного отримання і використання бюджетних коштів державної підтримки. Про це повідомила прес-служба Управління СБУ у Львівській області.

Посадовці ДП «Львіввугілля» з метою незаконного отримання субвенцій із державного бюджету до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України подали завідомо неправдиві дані щодо потреб підприємства у бюджетних коштах (на часткове покриття витрат із собівартості вугільної продукції). Посадовці державного підприємства, всупереч вимогам законодавства, використали не за призначенням 33,8 млн. грн., отримані з бюджету.

Крім того, службові особи цього державного підприємства, впродовж серпня-жовтня 2009 року, зловживаючи своїм службовим становищем, вносили неправдиві дані в облікові документи щодо обсягу видобутку твердого палива, таким чином умисно занизили обсяг видобутого кам’яного вугілля на загальну суму 627,9 тис. грн., що призвело до розтрати державних коштів в особливо великих розмірах.

За фактами правопорушень, виявлених СБУ, органами міліції та прокуратури порушено дві кримінальні справи. Зокрема, за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України, а також ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Слідство у справах триває.

Джерело: ZIK

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.