Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

транскордонне співробітництво

vidomosti-ua.com

Вівторок, 8 квітня 2014, 18:00

ГО "Європейський діалог" визначила, що гальмує процес транскордонного співробітництва на Львівщині

транскордонне співробітництво

В 2014 році громадська організація «Європейський діалог» розпочала проект «Аналіз політики транскордонного співробітництва у Львівській області» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», мета якого – сприяти розвитку Львівщини через посиленнятранскордонног оспівробітництва

На першому етапі аналізу експерти визначили ключові проблеми, які мають стати основою для вироблення ефективної політики області в сфері транскордонної співпраці.

Недієвість обласних та районних програм розвитку, формальність угод про транскордонну співпрацю українських та польських інституцій, - одна із можливих проблем, які гальмують процес транскордонного співробітництва на Львівщині вважають експерти.

Цього висновку ми дійшли проаналізувавши відповідні документи (стратегії, програми розвитку, Угоди) через офіційні сайти обласної та районних державних адміністрацій; обласної, районних та міських рад у Львівській області. Як виявилось, лише 40% документів знаходяться у відкритому доступі попри вимогу Закону України «Про доступ до публічноїінформації».

Аби отримати дані ми, згідно Закону «Про доступ до інформації», надіслали електронною поштою 50 запитів до держадміністрацій; обласної, районних та міських рад Львівщини з проханням надати інформацію.

«Неочікуваністю» стало те, що незважаючи на бурхливі події в Україні, песимістичні дослідження щодо прозорості влади в попередні роки відсоток позитивних відповідей є достатньо високим, особливо з боку органів виконавчої влади.

Можливо це – результат «Майдану», можливо – цілеспрямованого впливу діючих законів України «Про доступ до публічної інформації» та «Про звернення громадян».

Важливіше інше, в підсумку це дозволяє нам – громадянам, неурядовим організаціям з більшою довірою відноситись до органів влади, планувати подальшу співпрацю по вирішенню місцевих проблем та побудови суспільства, комфортного для проживання «маленького українця».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.