Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

uk.wikipedia.org

Четвер, 10 квітня 2014, 13:46

Верховна Рада прийняла законопроект про вибори міських голів у два тури

верховна рада

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про внесення змін до Закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо обрання міських голів за мажоритарною системою абсолютної більшості).

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Законопроектом пропонується внесення змін до чинного закону з метою запровадити обрання міських голів у містах з чисельністю жителів більше 500 тисяч за мажоритарною системою абсолютної більшості.

Зокрема, обраним міським головою буде вважатися кандидат, який набрав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Документом також передбачено, що якщо в першому турі жоден кандидат не набрав абсолютної більшості голосів, проводиться другий тур виборів між двома кандидатами, які набрали найбільшу кількість голосів виборців. Обраним за результатами повторного голосування вважається кандидат, який одержав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.