Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сербська,3

Понеділок, 14 квітня 2014, 17:25

У Львові суд зупинив ухвалу міськради про демонтаж тазиків та ванн на Майстерні шоколаду

сербська,3

Галицький районний суд зупинив дію ухвали Львівської міської ради від 21 листопада 2013 року про демонтаж самовільно встановлених металевих конструкцій на фасаді будинку №3 на вулиці Сербській.

Про це повідомила начальник юридичного відділу КП «Адміністративно-технічне управління» ЛМР Наталя Малець, передає IA ZIK

«ТОВ «Шоколад» подало до Галицького райсуду позовну заяву про скасування ухвали ЛМР щодо демонтажу, який в особі судді Городецької зупинив дію цього документа. Винесено ухвалу про вжиття заходів забезпечення позову, якою і зупинено дію згаданої ухвали Львівської міськради. Тобто, коли вжито заходів забезпечення позову і зупинено певний нормативний акт, – він не виконується і не може бути виконаний доти, доки справа не буде розглянута по суті. Львівська міська рада оскаржила ухвалу райсуду до апеляційного адмінсуду, який 7 квітня відмовив у скасуванні заходів забезпечення позову, – розповіла Наталя Малець. – Чому – пояснити не можу, оскільки ми не є стороною процесу, нас до нього не залучили. Оскільки оскаржено документ ЛМР, на засідання суду ходять представники юридичного управління мерії та сторона позивача».

Справу по суті за позовом ТОВ «Шоколад» щодо скасування ухвали ЛМР про демонтаж конструкцій на Сербській, зі слів Н. Малець, суддя наразі ще не розглянула.

«Розгляд, наскільки нас поінформували, із 19 березня перенесли. Загалом переносили уже кілька разів. Коли буде наступне судове засідання нас ще не повідомили», – додала начальник юридичного відділу КП «Адміністративно-технічне управління».

«Заходи забезпечення позову втрачають свою чинність з моменту завершення розгляду справи по суті і набуття чинності рішенням суду першої інстанції. Коли Галицький райсуд винесе ухвалу чи постанову щодо цього, ми, відштовхуючись від його рішення, рухатимемось далі. Але тут є ще одна небезпека, бо подання апеляційної скарги зупиняє чинність ухвали суду першої інстанції. Відтак, припускаю, ТОВ «Шоколад», навіть якщо справа буде розглянута не на їхню користь, подасть апеляцію і вона все одно ще якийсь час розглядатиметься. А металеві конструкції висітимуть».

Нагадаємо, елементи декору на будівлі, де знаходиться Львівська майстерня шоколаду (вул. Сербській 3), були встановлені на початку серпня.

Згодом Галицька районна адміністрація подала позов до суду. Водночас коли комунальники спробували виконати рішення рішення міськради про демонтаж конструкцій на Сербській, 3, прибічники Майстерні шоколаду не дали зробити цього.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.