Юрко Кардашевський,  16 квітня 2014

Італійські цяцьки Maserati

Maserati Ghibli

Сьогодні у Львові презентували дві спортивні моделі Maserati.

Західно-український Автомобільний Дім презентував Maserati Quattroporte SQ4 та Maserati Ghibli SQ4.

Якщо порівняти Quattroporte та Ghibli, то перша модель більше спрямована на комфортну їзду на задньому сидінні. Quattroporte ближчий до автомобілів S-класу.

Інтер'єр Quattroporte оздоблений деревом та шкірою.

Для пасажирів встановлена аудіосистема із 15 динаміками та мультимедійна установка з двома 10 дюймовими екранами. Також, як і у деяких львівських травмаях, у Maserati Quattroporte SQ4 встановили Wi-Fi точку.

Але й заднього сидіння Quattroporte має чим переманити власника на водійське місце: V-подібний шестициліндровий двигун, який Maserati розробила спільно з інжеренами Ferrari.

На Maserati Quattroporte та Ghibli, які привезли до Львова встановлені 3,6-літрові двигуни оснащені Twinturbo та 8-ступений автоматами.

Quattroporte розганяється до ста кілометрів на годину за 4,9 секунд. В Ghibli цей показник досягається за 5,7 секунд.

Тому на Quattroporte можна потошнити на трек днях на автодромі чи стати на страт драг-битви на чверть милі.

Для моделей Maserati дилери пропонують багато опцій та індивідуалізиції. Зокрема модель Quattroporte можна доукомплектувати перегородкою між переднім та заднім рядом сидінь.

Компоненти інтер'єру обшивають вручну, тому кожен салон автомобілів Maserati можна вважати унікальним.

Представлена Quattroporte – це шосте покоління моделі, яке вперше показали на Детройтському автошоу минулого року.

Ціна на Maserati Quattroporte SQ4 становить від 103 тисяч євро.

Також дві моделі Maserati оснащені системою повного приводу Q4. З цією системою автомобіль проводиться в рух від задніх коліс, але при потребі Q4 передає крутний момент і на передню вісь.

Максимальна швидкость Maserati Ghibli SQ4 становить 274 км/год. Але з дизельним двигуном вона не досягне цих показників.

В салоні Ghibli та Quattroporte встановлений традиційний годинник Maserati з синім циферблатом, 8,4-дюймовий сенсорний дисплей, що забезпечує управління більшістю пристроїв та передає зображення з камери заднього огляду.

Спеціально для Ghibli розробили систему Premium Surround. В неї входить 16-канальний підсилювач потужністю 1280 Вт і 15 динаміків.

Вартість Maserati Ghibli з дизельним силовим агрегатом стартує від 63 тисяч євро.

В Maserati, по старій гоночній традиції, кнопка запалення розташована зліва від керма.

 

Раніше так розміщувани запалення, оскільки перед тим як стартувати, пілоти наввипередки бігли до автомобілів та заводили їх ще не всівшись у сидіння.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.