Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

vsapravda.info

Вівторок, 22 квітня 2014, 16:20

Львівські митники зловживають службовим становищем і порушують закон – прокуратура

Прокуратура виявила, що Львівська митниця Міндоходів не вжила заходів стосовно особи, яка перевозила замість задекларованої поштової кореспонденції, текстильні вироби загальною вартістю 277 тисяч євро.

Про це Варіантам повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, прокуратурою перевірено стан додержання вимог Митного кодексу України в роботі згаданого відомства.

Як наслідок, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено дані про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.364 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що службові особи Львівської митниці не вжили передбачених Митним кодексом України заходів реагування до особи, тобто не склали протокол про порушення митних правил відносно особи, яка перевозила в автомобілі замість задекларованої поштової кореспонденції текстильні вироби загальною вартістю 277 тис. євро.

На даний час, досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

Водночас, встановлені непоодинокі факти, коли службові особи порушували вимоги чинного законодавства під час проведення оглядів та переоглядів товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

Зокрема, виявлені випадки безпідставної видачі карток відмов у пропуску через митний кордон України товарів та транспортних засобів, прийнятті митних декларацій, тощо.

Вищевказані порушення мали місце в діяльності митних постів «Броди», «Городок», «Рава-Руська», «Запитів», «Стрий», «Смільниця» та «Сокаль».

З огляду на це, органами прокуратури Львівської області на адресу керівництва Львівської митниці внесено 7 подань з вимогою вжити заходів до усунення виявлених порушень.

На даний час, за наслідками розгляду вказаних документів реагування до відповідальності вже притягнуто 5 посадових осіб митниці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.