Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

література

blog-books.ru

Четвер, 7 червня 2012, 09:14

Помер письменник-фантаст Рей Бредбері

  Вчора, 6 червня, У США, в штаті Каліфорнія помер письменник-фантаст Рей Бредбері. 

 

Ще до своєї смерті письменник обрав місце свого поховання - Вествудское кладовищі на заході Лос-Анджелеса з написом на надгробку: "Автор 451 градус за Фаренгейтом".

Рей Бредбері народився 22 серпня 1920 р. в місті Уокінг, штат Іллінойс. Бредбері зрозумів, що хоче бути письменником у дванадцять років. У своїх ранніх роботах він імітував стиль вікторіанської прози Едгара По, поки Генрі Каттнер, якому він показував свої тексти не порадив йому переглянути пріоритети у творчості.

Розповіді Бредбері почали публікуватися в дешевих журналах, що друкували безліч фантастичної прози, часто і не дуже якісної. І лише збірка "марсіанських" оповідань ("Марсіанські хроніки") стала його першим комерційним успіхом.

Після написання в 1953 році роману "451 градус за Фаренгейтом" (Fahrenheit 451) та публікації в перших номерах журналу Playboy його слава розрослася до всесвітньої.

Джерело: РБК

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.