Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Іван Павло II

obozrevatel.ua

Понеділок, 28 квітня 2014, 08:21

Католицька Церква канонізувала Івана Павла ІІ

Іван Павло II

27 квітня,в Неділю Божого милосердя, відбулася канонізація, тобто проголошення святими Католицької церкви блаженних Пап Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ.

Папа Римський Франциск проголосив святими Католицької церкви Римських єпископів Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ. 

Із главою Католицької церкви співслужили вислужений Папа Бенедикт XVI, 150 кардиналів, понад 700 єпископів та величезна кількість священиків.

Серед них – глава УГКЦ Святослав Шевчук і голова Конференції римо-католицьких єпископів України Мечислав Мокшицький, який свого часу був другим особистим секретарем святого Івана Павла ІІ, - повідомило радіо "Ватікан". 

Богослужіння розпочалося проказуванням коронки до Божого милосердя та літанії до всіх святих, під час якої відбувся процесійний вхід служителів. Після літургійного початку Святої меси постулятори звернулися до Святішого отця з проханнями про визнання святості, після чого, проказавши молитву до Святого духа, вселенський архиєрей зачитав формулу канонізації. Під час співу антифону внесено та покладено на призначеному місці мощі новопроголошених святих. Їх принесли Флорібет Мора Діаз з Коста-Ріки, зцілена за заступництвом святого Івана Павла ІІ, та племінники святого Івана ХХІІІ.

Папу Римського Іоанна XXIII (Анджело Ронкаллі), який помер у червні 1963 року, було беатифіковано Іваном Павлом II 3 вересня 2000 року. У свою чергу, Івана Павла II (Кароля Войтилу), який помер 2 квітня 2005 року, оголосив блаженним його наступник на папському престолі Бенедикт XVI у рекордні терміни - вже 1 травня 2011 року.

Нагадаємо, Іван Павло II відвідав Україну, в тому числі Львів, з пастирським візитом 23-27 червня 2001 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.