Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Варіанти.net

Четвер, 7 червня 2012, 11:15

Міноборони хоче ліквідувати Західний військовий оркестр

Міністерство оборони України хоче ліквідувати Західний військовий оркестр.

 Директиву «Про уточнення ліміту чисельності Збройних Сил України на 2012» наприкінці травня отримав Західний територіальний Центр військово-музичного мистецтва.

У документі розписано, як ліквідувати військовий оркестр до кінця 2012 року. Внаслідок дії документу без роботи залишаться 92 артисти, а троє з них можуть втратити не лише роботу, а й житло, оскільки мешкають у відомчому гуртожитку.

Центр військово-музичного мистецтва складається з духового оркестру (44 музиканти), що цьогоріч святкуватиме 70-річний ювілей, а також із 38 артистів ансамблю пісні і танцю, який має 75-річну історію.

До «Євро-2012» колектив підготував шоу-дефіле за сюжетом мультфільму «Як козаки у футбол грали». Національні мелодії Польщі та України грає духовий оркестр, пісні виконують вокалісти ансамблю, а танцюристи у національних костюмах країн-господарів чемпіонату демонструють цілу тематичну виставу. Шоу-дефіле дебютувало 5 травня на День Львова.

Сьогодні, 7 червня, о 18.00 шоу покажуть на площі Ринок на честь старту «Євро-2012». А ось у подальших виступах до кінця року і тим паче на наступний рік колектив не зможе брати участь, адже змушений розпочинати поетапний процес ліквідації.

Джерело: газета "Ратуша"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.