Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львів - місто літератури

Понеділок, 28 квітня 2014, 15:18

Львів може отримати титул «Місто літератури ЮНЕСКО»

Львівська міська рада разом з діячами культури підготували заявку на участь міста в конкурсі від ЮНЕСКО.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Щоб отримати можливість взяти участь у конкурсі, заявку міста-претендента повинні підтримати міста, які вже отримали титул «Місто літератури ЮНЕСКО».

Подання Львова схвалили Дублін, Единбург, Норвіч, Мельбурн та Краків. Робота над аплікацією тривала з кінця жовтня до кінця березня. Результати конкурсу будуть відомі аж у листопаді цього року.

У разі отримання такого титулу, Львів буде включений до літературних туристичних маршрутів мережі.

Це також реформування бібліотечної системи, більше літературної тематики в громадському просторі. Нові літературні події у Львові, а також розвиток книговидання, тощо.

До робочої групи, яка працювала над підготовкою Львова до конкурсу, увійшло 16 осіб, зокрема: директор Інституту міста О. Кобзарев, доцент кафедри культурології Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова О. Муха, президент ГО «Форум видавців» О. Коваль, заступник начальника управління культури ЛМР І. Магдиш та інші.

Підтримала місто також низка українських організацій: Національна спілка письменників України, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація, ГО «Культурний формат», Українська асоціація культурологів та Державне науково-виробниче підприємство «Картографія».

Нагадаємо, Місто літератури ЮНЕСКО – це частина мережі Креативних міст, яка почала працювати у 2004 році.

У попередні роки містом літератури ставали Краків (2013), Норвіч (2012), Рейк’явік (2011), Дублін (2010) та інші. В рамках цієї мережі кожного року визначаються також міста кіно, музики, дизайну, гастрономії та інші.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.