Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

interesniy-kiev.livejournal.com

Вівторок, 29 квітня 2014, 16:00

Прокуратура виявила факти вічуження земельних ділянок залізниці

Прокурори Львівщини виявили порушення вимог законодавства при використанні земель, які знаходяться у смугах відведення залізничних колій.

Про це Варіантам повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, проведеними перевірками встановлено низку фактів незаконної передачі стороннім особам земельних ділянок, які знаходяться у смугах відведення залізничних колій.

Вказані порушення виявлено на території Брюховецької селищної ради.

З огляду на це, прокуратурою Львівської області вжито заходів представницького характеру.

На сьогодні у провадженні судових органів перебуває 11 позовних заяв щодо земель смуги відведення залізниці, площею понад 4,66 га. Один позов прокурора задоволено та відновлено право землекористування Львівської залізниці на земельну ділянку площею 0,0461 га.

Разом з тим, зареєстровано 2 кримінальних провадження відносно службових осіб залізниці. Останні неправомірно узгодили межі суміжного землекористування, що стало підставою для незаконної передачі у приватну власність земель їхнього відомства.

Йдеться про ділянку площею 0,3251 га вартістю понад 800 тис. грн. На даний час одне провадження скеровано до суду.

Водночас, виявлено випадки незаконного використання земель у смугах відведення автомобільних доріг загального користування. З метою усунення цих порушень прокурорами заявлено низку позовів до Господарського суду Львівської області, на суму понад 170 тис. грн.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.