Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ukrainianiphone.com

Середа, 30 квітня 2014, 12:39

Митники затримали чоловіка, який віз незадекларовані смартфони iPhone 5S

На пункті пропуску «Шегині» в мікроавтобусі Volkswagen митники виявили 37 прихованих смартфонів iPhone 5S у повній заводській комплектації.

Про це Варіантам повідомила прес-слжуба ГУ Міндоходів у Львівській області.

Під час митного контролю автомобіля  «Volkswagen T4», яким 34-річний громадянин України, мешканець Самбірського району Львівської області прибув з Республіки Польща в пункт пропуску «Шегині» Львівської митниці Міндоходів у митників  виникла підозра про наявність у ньому товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Тому автомобіль було скеровано до боксу поглибленого огляду попри те, що водій для перетину кордону  обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим  заявив про відсутність будь-яких товарів, обов’язкових для декларування та оподаткування, або тих, які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження.

Митники виявили 37 прихованих смартфонів «iPhone 5S» у повній заводській комплектації. Частина товару містилась у салоні автомобіля під його передніми сидіннями, в нішах для речей панелі приладів і була обкладена з усіх боків речами та вживаним одягом, а інша – в ніші передніх лівих дверей автомобіля та на задньому пасажирському сидінні (смартфони були обмотані вовняною ковдрою, що, своєю чергою, вказує на спробу приховування товару від митного контролю).

Таким чином громадянин порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю та вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів, що утруднюють виявлення таких товарів. Його дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених ст. 471 та ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, товар вартість якого буде встановлено додатково, вилучено.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.