Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

суд

informator.su

Середа, 30 квітня 2014, 15:26

Землі в Брюховичах які є об’єктом історичної спадщини, були продані приватному підприємству та віддані під забудову

суд

Прокуратура вимагає повернути державі 2 га земель в Брюховичах, вартістю майже 5 млн. грн, які були продані приватному підприємству та віддані під житлову забудову.  

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Львівській області.

Вказані ділянки, а саме - землі лісового фонду та рекреаційного призначення, згідно з рішенням Брюховицької селищної ради № 619 від 23.10.2008р, були продані приватному підприємству, а у подальшому відчужені останнім на користь фізичних осіб з метою здійснення житлової та громадської забудови.

Згодом на даній території було виявлено пам’ятку історії. Паспорт об’єкта культурної спадщини 6 березня погоджено консультативною радою з питань охорони культурної спадщини у Львівській області при ЛОДА.

Документацію скеровано у Міністерство Культури України для занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Прокуратурою Шевченківського району Львова заявлено до суду позов з вимогою визнати незаконними згадане рішення селищної ради та договір купівлі-продажу зазначених земельних ділянок.

Відповідно до позовних вимог прокуратури, ці землі як об’єкт історичної спадщини підлягають витребуванню з володіння фізичної особи-набувача та поверненню державі.

Крім цього, з метою забезпечення позову, до Шевченківського районного суду м. Львова прокурором внесено заяву про накладення арешту та заборону проведення будь-яких робіт на спірних земельних ділянках до постановлення остаточного рішення суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.