Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газпром

visti.ks.ua

Середа, 30 квітня 2014, 17:30

Заборгованість України за російський газ вже становить 3,5 млрд доларів – Газпром

газпром

Цього місяця борг України перед "Газпромом" зріс на 1,2 млрд доларів та становить 3,492 млрд.

Про це свідчать розрахунки Агентства газової інформації на основі оперативної статистики ЦДУ ПЕК, передає Економічна правда з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, експорт газу "Газпрому" до Західної Європи після 7-відсоткового просідання в березні в квітні збільшився на 3% порівняно з квітнем 2013 року - до 12,92 млрд кубометрів. За підсумками перших чотирьох місяців 2014 року експорт зріс на 2,2%.

"Нафтогаз України" у квітні, як очікується, імпортує 2,58 млрд кубометрів російського газу на суму 1,2 млрд доларів (виходячи з ціни 485,5 долара за тисячу кубометрів). З урахуванням квітневого рахунку загальна сума до оплати за поточні поставки становить 3,45 млрд доларів.

Цю цифру підтвердив журналістам і офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов: "Враховуючи заявку "Нафтогазу України" на 30 квітня і ті обсяги, які ми вже поставили в цьому місяці, загальна заборгованість України за російський газ, за попередніми оцінками, становитиме 3,492 млрд доларів".

Експерти галузі відзначають, що поточний відбір газу "Нафтогазом", який знаходиться на максимальних передбачених контрактом рівнях, істотно перевищує поточні потреби газового балансу країни і може говорити тільки про те, що Україна почала масове закачування газу в свої сховища.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.