Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

бюджет

p-p.com.ua

Четвер, 8 травня 2014, 11:30

Цьогоріч бюджети Львівщини отримали 4,740 млрд. грн. податків та платежів

бюджет

Протягом січня-квітня 2014 року загалом до бюджетів усіх рівнів області надійшло 4,740 млрд. грн. податків та неподаткових платежів.

Це на на 314,2 млн. грн., або 7,1 % більше порівняно з відповідним періодом минулого року

Про це повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, передає прес-служба адміністрації.

За його словами, до Державного бюджету за звітний період мобілізовано 3,114 млрд. грн. доходів, за рахунок яких відраховується дотація місцевим бюджетам області. Це становить 102,1% до надходжень за відповідний період 2013 року, в тому числі:
- податковими органами забезпечено надходження 1,868 млрд. грн., або 112,0% до надходжень за січень-квітень 2013 року;
- митними органами мобілізовано 1,222 млрд. грн., що становить 91,3% до надходжень за відповідний період торік;
- платежів, мобілізованих іншими міністерствами і відомствами, надійшло 24,7 млн. грн. (124,1 % до надходжень за 4 місяці 2013 року).

«До загального фонду місцевих бюджетів за чотири місяці 2014 року надійшло 1,112 млрд. грн., що становить 98,4% до надходжень за відповідний період минулого року та 90,1% до плану на 4 місяці п. р. Значне відставання має місце в містах Дрогобичі, Самборі, Бориславі, Стрию, Трускавці, Червонограді, Новому Роздолі, а також Городоцькому, Самбірському, Радехівському, Жидачівському, Жовківському, Сокальському, Пустомитівському, Старосамбірському, Бродівському, Буському, Золочівському, Мостиському, Турківському районах», – зазначив О. Демків.

Він також додав, що однією з основних причин невиконання планових завдань та невисоких темпів зростання надходжень до місцевих бюджетів є зменшення обсягів сплати податку на доходи фізичних осіб рядом великих платників. Це, зокрема, Львівська філія ПРАТ „Київстар”, ПАТ „Львівгаз”, АТ „Галичфарм”, ПАТ „Концерн Галнафтогаз”, бурове управління „Укрбургаз”, ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат”, шахта „Червоноградська” ДП „Львіввугілля”, ВП „Шахта „Зарічна”, пасажирське вагонне депо „Львів”, ВАТ „НПК-Галичина”, ДП „Львівський бронетанковий завод”, ДП СКК „Моршинкурорт” ПАТ „Іскра” та інші.

«Місцеві бюджети області протягом січня-квітня п. р. отримали 98,8 % дотації вирівнювання з Державного бюджету (1,414 млрд. грн.)», – підсумував О. Демків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.