Переможне паті

9 травня 2014

Запальна вечірка на Пагорбі Слави геополітично затиснена між постійним гемороєм та чомусь польським Порошенком.

В авангарді їхнього руху тупцюють журналісти і втікати їм немає куди, а тим більше – відступати. Позаду лише ще більша кількість народної міліції та громадських активістів.

Почесний голова Львівської обласної ради ветеранів України Тимофій Махоньок любить Львів і тому захищає понівечений Пагорб Слави від бездарної львівської влади.

Махоньок ледве тримається на ногах у свої 95 років і тому, можливо, є більш поблажливим до навколишніх, ніж агресивний Калинюк, який гордо доводить до відома усім присутнім кондову версію георгіївської стрічки і ледве стримується, щоб не перейти в казуальну атаку на агентів Госдепу у яких також гинули діди та прадіди.

Червоного прапору ніхто не розгортає і георгіївських стрічок ніхто не зриває.

Калинюк з богомданими побратимами ходять екскурсіями на Пагорбі Слави від монументу до постаменту і у їхньому ар'єргарді підтюпцем пересуваються журналісти та один спостерігач-фіксатор від ОБСЄ.

Інші спостерігачі від ОБСЄ просто спостерігають та мліють млостями і ямочками на щічках від львівського сонечка.

Калинюка та його богомданих побратимів назад також ведуть усім чесним кагалом. Скрізь – журналісти, а збоку і ззаду – міліція та самооборона.

Старенька Таврія голубого кольору ліниво очікує святкову процесію, яку освячує польським прапором Петро Порошенко.

Все. Антифашисти полетіли на голубому вертольоті на безкоштовне кіно.

Загарія виходить з тіні та лапідарно, а інколи й тавтологічно, звітує про успішну (безпровокативну) екзистенцію Пагорбу Слави 9 травня 2014 року.

Але у всіх пагорбів є очі і редактор "Ратуші" Микола Савельєв сигналізує про успішну роздачу історичної правди про канібалістичне сьогодення георгіївської стрічки у кількості двадцяти тисяч розданих примірників.

Особливо ідеологічно така листівка виграє від сусідства з мікрофоном 24 каналу Андрія Садового.

Усе відео з Пагорбу Слави десь тут, а для усіх досвідчених тусувальників звучить диско-хіт реактивних Archie Bell & The Drells "Where Will You Go When The Party's Over" у не менш фантастичному реміксі Тома Мултона.

олександр ковальчук

Мітки: 9 травня, війна з Росією, Дмитро Загарія, Олександр Калинюк, Павєл Шеремет, Пагорб слави, Петро Порошенко, Сергій Зюбаненко, Тимофій Махоньок