Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

валюта

businessua.com

Четвер, 15 травня 2014, 14:01

В Україні перестали купувати валюту, – Нацбанк

валюта

Тільки в квітні банки купили у населення валюти на 686,2 млрд доларів, а продали - на 427,1 млрд.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Чистий продаж (перевищення пропозиції над попитом) готівкової валюти населенням у квітні поточного року склав 259,1 мільярда доларів, тоді як останні 8 місяців зафіксувалася чиста купівля (перевищення попиту над пропозицією). 

У квітні обсяг операцій з готівковою іноземною валютою на міжбанківському валютному ринку України склав 1,113 мільярд доларів (в еквіваленті), у тому числі банки купили у населення валюти на 686,2 мільярда доларів, продали - на 427,1 мільярда доларів.

Водночас за підсумками січня-квітня чиста купівля валюти населенням становила 1,539 мільярда доларів (в еквіваленті), що в 5 разів вище від показника чистої купівлі населенням валюти за аналогічний період минулого року (307,1 мільярда доларів в еквіваленті).

Також повідомляється, що банківські вклади фізосіб у валюті (у доларовому еквіваленті) у березні скоротилися на 932,9 мільярда доларів і станом на 1 травня 2014 року склали 18,607 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.