Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

експорт-імпорт

Четвер, 15 травня 2014, 17:39

В Українї вперше за 8 років експорт перевищив імпорт

експорт-імпорт

Експорт товарів з України за підсумками першого кварталу поточного року перевищив імпорт на більш як 1 мільярдів доларів США.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Державну службу статистики України.

"Профіцит зовнішньоторговельного балансу України за підсумками першого кварталу 2014 року становив 1,307 млрд дол., тоді як за аналогічний період минулого року баланс зовнішньої торгівлі був зведений з дефіцитом в 1,197 млрд дол. США", - говориться в повідомленні.

З країнами СНД дефіцит торгівлі товарами і послугами становив 357,4 млн дол., тоді як в торгівлі з іншими країнами світу був зафіксований профіцит 1 млрд 664 млн дол., в т.ч. з країнами ЄС - 136,1 млн дол.

Україна за вказаний період на 50,5 млн дол. більше купила, ніж продала товарів, проте в І кварталі минулого року цей показник сягав 2 млрд 682 млн дол.
Стосовно експорту послуг, то він перевищує імпорт на 1 млрд 719 млн дол., тоді як на рік раніше сальдо становило 1 млрд 874 млн дол.

Нагадаємо, дефіцит зовнішньоторговельного балансу України в 2013 році становив 8 млрд 476 млн дол.

Востаннє позитивне сальдо зовнішньої торгівлі в Україні у розмірі 1,3 млрд доларів було зафіксовано за підсумками 2005 року, після чого торговий баланс залишався дефіцитним.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.