Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Ігор Маркуц

П'ятниця, 16 травня 2014, 17:48

Наїзд КПЛівця Маркуца на Хом'яка обламався

Ігор Маркуц

Член Комітету підприємців Львівщини та власник ТзОВ НВП "Маст" Ігор Маркуц не допустив інспектора Державної екологічної інспекції Львівщини на позачергову перевірку власного підприємства, оскільки вважає її політичним замовленням, а не фактом необхідним для здійснення перевірки.

Про це Ігор Маркуц заявив сьогодні прес-конференції.

Ігор Маркуц пообіцяв допустити інспекторів Державної екологічної інспекції у Львівській області на власне підприємтво лише після звільнення директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Мирослав Хом'як.

Натомість заступник начальника Держ­екоінспекції у Львівській області Василь Стрищак спростував звинувачення Ігора Маркуца і заявив, що позапланова перевірка ТзОВ НВП "Маст" необхідна тому, що минулорічна планова перевірка підприємтва, що здійснює діяльність зі збирання, переробки та утилізації небезпечних відходів, виявила низку порушень.

"Згідно результатів перевірки 4 грудня 2013 року підприємству було видано припис, Треба зазначити, що більшість пунктів припису підприємство виконало, про що письмово проінформовано державну екологічну інспекцію.

Проте в межах перевірки було виявлено, що одна з установок для переробки небезпечних відходів є незадієною на момент перевірки. Відповідно виникло питання, чи може підприємство здійснювати переробку мастил.

Оскільки це порушення не можна виправити за день, за тиждень чи за місяць, то підприємству дали припис забезпечити виконання вимог технологічного регламенту відповідно до висновків державної екологічної експертизи від 27 травня 1998 року.

Підприємству було дано 5 місяців на виконання цього припису. Термін припису щодо згаданої установки був до 6 травня 2014 року.

Підприємство не надало інформації про виконання цього припису і відповідно, згідно законодаства є вимога, що після терміну для визначення основних порушень повинна проводитись позапланова перевірка.

Тому позапланова перевірка ТзОВ НВП "Маст" проводилась виключно з питань перевірки припису" – зазначив Стрищак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.