Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

dt.ua

Середа, 21 травня 2014, 14:29

Дільничі виборчі комісії переклали свої повноваження на органи ведення реєстрів виборців, – експерт

вибори

Дільничі виборчі комісії цього року не до кінця виконали свої повноваження, переклавши їх на органи ведення реєстрів виборців.

Про це повідомила виконавчий директор Львівської обласної громадської організації «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська на прес-конференції.

«Якщо порівнювати із 2012 роком, то в 10 разів більша активність була в органах ведення реєстрів виборців. Насправді, нас дуже засмучує той факт, що дільничі виборчі комісії не до кінця виконали свої повноваження, а повністю переклали його на органи введення. Навіть у Львові є органи ведення, які змушені були працювати до першої ночі, щоб прийняти всі застереження, які були. Висли системи, в працівників були паніки, вони не звикли до такого навантаження, адже це не є такий великий ресурс, щоб працювати з такою кількістю звернень, які до них надходили», - зазначила Оксана Дащаківська.

Станом на сьогодні виборець вже не зможе виправити особисту інформацію у списках. Внести зміни у списки можна буде на спецдільницях, оскільки вони ще тільки формуються.

Таким чином, виборці, які не встигли вчасно перевірити себе у списках та виправити неправильну інформацію, зможуть проголосувати вже у другому турі виборів, пройшовши дану процедуру.

Спостерігачами Львіської обласної громадської організації «комітет виборців України» цього року зареєструвались 150 добровольців.

«Виклики та очікування президентської компанії, як ніколи чіткі та зрозумілі всім в Україні та за її межами. Саме тому, закликаю всіх суб’єктів виборчого процесу забезпечити дотримання законодавства та дати можливість виборцям безперешкодно здійснити волевиявлення 25 травня. Вільне голосування громадян та чесний підрахунок – завдання для всіх і кожного», - додала Оксана Дащаківська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.