Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

П'ятниця, 23 травня 2014, 21:03

У винниківській школі-інтернат тривають фестини та благодійний аукціон

Сьогодні у Винниківській школі-інтернаті проходять фестини, в рамках яких збирають кошти для надання допомоги хворій дівчинці з Винник та дітям із Донеччини.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Винниківської міської ради.

У програмі свята є цікаві майстер-класи для дорослих і дітей з квілінгу, малюнку на склі, виготовлення цукеркових буклетів, вишивання стрічками, спортивні змагання, ярмарок-продаж домашньої випічки, благодійний аукціон, безпрограшна лотерея тощо. Кошти, які будуть зібрані на аукціоні й від безпрограшної лотереї, розділять для надання допомоги хворій дівчинці з Винник та дітям із Донеччини.

До слова, учні інтеренату листуються з колегами з україномовної школи села Войково, що на Донеччині. Тамтешні діти, які дуже хотіли побувати сьогодні в нас, пишуть, що зараз їм на Донеччині дуже страшно. Бо вони – україномовний заклад, а це для терористів з Росії й різних сепаратистів ціль для знищення… «Але ми знаємо, що кожної хвилини ви згадуєте про нас, ми відчуваємо вашу підтримку,» – пишуть у листах діти з Донеччини.

Сьогоднішні фестини розпочалися молебнем священиків усіх місцевих парафій. З промовою й щирими побажаннями щастя, добра, мудрості й миру до присутніх звернувся о. Василь Петрик (УАПЦ).

Усіх щирими словами привітав також міський голова Винник Сергій Уваров, який особливо наголосив на важливості таких заходів, як для виховання молоді, так і для єднання України. Свій виступ Сергій Уваров завершив словами: «Слава Україні!».

До присутніх із промовами також зверталися науковець, викладач і письменниця Надія Черкес, отець Роман Прокопець, директор цього навчального закладу Лілія Свистович.

На святі були заступник міського голови Винник із соціально-екномічних та гуманітарних питань Тарас Дмитерко та начальник відділу юридичного забезпечення та соціальної роботи ВМР Зоряна Корчовська.

Також на гостей свята чекає справжній козацький куліш, великий концерт за участі популярних артистів і танці (фестини триватимуть до 22 години, тому всі бажаючі ще мають змогу побувати на них).Організатори фестин: ГО «Школа мрій», місія «Центр опіки сиріт», Винниківський історико-краєзнавичй музей, ГО «Золота молодь Винник» за підтримки Винниківської міської ради.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.