Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

img.20.ua

П'ятниця, 8 червня 2012, 10:47

У Львівській області ціни на ліки зросли на 0,2%

У галузі охорони здоров’я ціни на фармацевтичну продукцію зросли на 0,2%. Про це повідомляє прес-служба Головного управління статистики у Львівській області.

 Найбільше подорожчали медпрепарати вітчизняного виробництва. Так, ціни на судинорозширювальні засоби підвищились на 0,7%, антибіотики – на 0,6%, жарознижувальні та знеболювальні препарати, мазі – на 0,5%. В той же час, антибіотики імпортного виробництва подешевіли на 1%, жарознижувальні та знеболювальні препарати – на 1,5%. З медичних послуг на 5,1% подорожчали послуги санаторно-курортних установ, на 1,8% – діагностичні. Вартість інших медичних послуг не змінилась.

Крім того, тарифи на житлово-комунальні послуги залишились без змін. На 0,2% подорожчала оренда житла. З послуг з утримання та ремонту житла на 2,1% зменшилась вартість встановлення металопластикових вікон.

З предметів домашнього вжитку знизились ціни на окремі види побутової техніки: мікрохвильові печі – на 1,2%, кондиціонери повітря, блендери, міксери – на 1%, електрочайники – на 0,6%, холодильники – на 0,1%. Проте, на 0,7% подорожчали товари для підтримки чистоти. На інші товари цієї групи ціни залишились без змін.

Зросла вартість бензину А-92, А-93 на 0,3%, тоді як вартість бензину інших марок залишалась на рівні попереднього місяця. Водночас, на 0,4% подешевіло дизельне пальне, на 0,6% – скраплений газ для автомобілів. На 2,1% подорожчали курси водіїв.

З транспортних послуг подорожчали квитки на приміський автобус – на 0,9%, міжміський автобус – на 0,2%. Натомість, подешевіли квитки на міжміський поїзд – на 0,7%. Залишались стабільними ціни на проїзд у міському транспорті, таксі, міських маршрутних таксомоторах, переліт у літаку.

У сфері зв’язку на 10,1% подорожчав міжміський телефонний зв’язок. Водночас, на 1,1% знизились ціни на телефонні апарати і мобільні телефони.

Вартість послуг освіти не змінилась порівняно з попереднім місяцем.

На 1,7% подорожчало проживання у готелях. Натомість, не подорожчало харчування поза домом.

У травні 2012 року порівняно з відповідним місяцем попереднього року споживчі ціни знизились на 0,1%. Востаннє така ситуація спостерігалась майже 10 років тому (у вересні 2002 року). Подешевіння окремих продуктів харчування, особливо овочів, сприяло зниженню рівня інфляції. Від’ємна частка продуктів харчування у загальному показнику інфляції спостерігається вже третій місяць поспіль і становила у травні ц.р. 2,3%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.