Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

П'ятниця, 8 червня 2012, 10:55

Нардепи повстали проти планів Костюка та Садового облаштувати нове сміттєзвалище поблизу Нового Роздолу

Народні депутати вимагають скасувати рішення голова Львівської ОДА Михайла Костюка про виділення земельної ділянки в районі м. Новий Розділ під будівництво нового сміттєзвалища та сміттєпереробного заводу для Львова.

 Про це йдеться у депутатському запиті на ім’я керівників профільних міністерств, а також керівників виконавчої влади Львівської області та Львова.

Нардепи вимагають створити урядову комісію з перевірки фактів обґрунтованості прийняття головою Львівської ОДА М.Костюком рішення про надання земельної ділянки в зоні екологічного лиха - в районі м.Новий Розділ - під будівництво сміттєзвалища та сміттєпереробного заводу. Депутати також вимагають до моменту оприлюднення висновків роботи урядової комісії скасувати рішення голова Львівської ОДА про виділення земельної ділянки в районі м. Новий Розділ під будівництво нового сміттєзвалища та сміттєпереробного заводу для Львова.

У запиті зазначено, що Новий Розділ – депресивна зона, в якій після закриття ГХк «Сірка» нагоромаждено десятки тон промислових відходів Львівщини. На тариторії району також зберігаються 17 тис. тон кислих гудронів, що складає небезпеку екологічному балансу річки Дністер.

Натомість голова Львівської ОДА Михайло Костюк за порадою міського голови Львова Андрія Садового розпорядився саме в районні Нового Роздолу виділити земельну ділянку під будівництво нового сміттєзвалища та сміттєпереробного заводу для Львова, наголошено у запиті. 

Запита підписали 50 народних депутатів.

Нагадаємо, Львівська міськрада раніше повідомляла про те, що під будівництво нового сміттєзвалища обрано ділянку біля Нового Роздолу, на території колишнього підприємства «Сірка». Територія займає понад 1800 га, знаходиться за 40-50 км від центру Нового Роздолу.
Далі ж алгоритм роботи повинен бути таким – до середини 2013 року планують визначити партнера. У другій частина 2013 – розпочати будівництво сміттєпереробного заводу. У кінці 2013 усі роботи мали б бути завершеними.

До цього часу Львів продовжуватиме вивозити сміття на діюче Грибовицьке сміттєзвалище.

Цей проект впроваджуватимуть спільно із Світовим банком, який фінансуватиме частину робіт, а також проводитиме усі конкурсні роботи.

Влада міста, області та й країни загалом немає грошей для того, щоб побудувати завод та утилізувати сміття із Грибовичів самотужки. Тому необхідно залучити до цих проектів інвесторів, які б надалі змогли заробляти гроші на львівському смітті.

Мешканці сіл, розсташованих навколо Грибовицького сміттєзвалища, погрожували 1 червня перекрити вивіз сміття зі Львова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.