Варіанти,  28 травня 2014

Ярмарок вакансій для людей з інвалідністю

ярмарок вакансій львів

Сьогодні у Львівському центрі зайнятості відбувся ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю.

Щороку відбувається декілька таких ярмарків.

На ярмарок в середньому приходить від 200 до 300 людей з особливими потребами, цього разу в ярмарку взало участь понад 20 підприємств та понад 240 осіб з інвалідністю.

У перші години ярмарку близько сотні людей прийшли в пошуках роботи. Роботодавці запропонували їм 140 вакансій: роботу провідника вагонів, швеї, оператора комп'ютерного набору та бухгалтера.

Також можна отримати роботу машиніста пересувної електростанції, водія транспортних засобів та інженера.

На перспективу можна залишити резюме, адже не виключено, що з'являться нові позиції і ця людина зможе стати в нагоді.

Основне завдання полягає в тому, щоб люди змогли поспілкуватися з працедавцями, побачити свої можливості на ринку праці, дізнатись які саме вимоги ставить працедавець, а отже й подумати як правильно себе підготувати, щоб згодом працевлаштуватися.

Крім представлення вакансій, на ярмарку проводять і навчальну роботу.

"У межах цього заходу ми проводимо навчальні семінари. Пояснюємо основні аспекти працевлаштування, психології, юридичні аспекти, як себе поводити на співбесіді. Також ми спілкуємося з працедавцями та на прикладах показуємо, що іноді особи з інвалідністю виконують роботу краще здорових людей та міцно тримаються за цю роботу. Такі речі ми виконуємо спільно з товариством "Зелений хрест", яке має відповідні грантові кошти з ЄС", – розповів директор Львівського міського центру зайнятості Олег Рісний.

Зокрема, особи з інвалідністю взяли участь у семінарі на тему:
"Особливості працевлаштування молоді з інвалідністю", а працедавці – у семінарах: "Юридичні аспекти працевлаштування осіб з інвалідністю" та "Психологічні аспекти працевлаштування осіб з інвалідністю".

Семінари проводили представники Товариства "Зелений Хрест" в рамках проекту "Сприяння у працевлаштуванні випускників з інвалідністю вищих навчальних закладів міста Львова" за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Проте не завжди люди з особливими потребами можуть знайти роботу за спеціальністю. Деяким потрібно перекваліфіковуватися, щоб отримати роботи.

"Вже разів 5-6 я приходив на ярмарок. В мене була професія радіотехніка, я закінчив технікум радіотехніки, але зараз у Львові такої професії немає. Я перевчився на оператора комп'ютерного набору. Сьогодні я написав резюме. Це вперше я пробую працевлаштуватися за новим фахом", – розповів безробітний Едуард Миколайович.

Облікувати кількість людей з інвалідністю неможливо, але можна дізнатися, скільки отримали роботу завдяки ярмарку.

Директор Львівського міського центру зайнятості Олег Рісний розповів, що з кожним роком все більше неповносправних звертаються до міського центру зайнятості. 

"Бачимо по кількості відвідувачів, що серед безробітних людей з інвалідністю ярмарок викликає велике зацікавлення. Приємно відзначити, що багато підприємств виставили свої вакансії. Щоразу кілька сотень людей приходять на ярмарок у пошуках роботи. Крім тих людей, що зареєстровані в центрі зайнятості, приходять на запрошення громадських організацій, тому точно назвати кількість відвідувачів важко. Після кожного ярмарку 3-4 десятки людей знаходять собі роботу", – зазначив керівник незалежної громадської організації Товариство "Зелений хрест" Олександр Волошинський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.